Estrikwerk 12 – 8754 BX Makkum Nederland
0515-750229
stichtingtabir@outlook.com

Reisverslagen

Reisverslag 22 Mei 2019

Op woensdag 22 mei begon onze reis naar Pakistan. Na een lange vliegreis vanaf Schiphol zijn we geland op Bacha Khan International Airport in de plaats Peshawar. Bij aankomst was het erg warm, zo’n + 39 tot 45 graden Celsius.

Vandaag, vrijdag 24 mei, rijden we met ons team in noordelijke richting door een gebied waar honderden mensen moeten leven zonder een dak boven hun hoofd. We hebben veel armoede gezien. Ook, door het ontbreken van voorzieningen, veel rommeligheid en viezigheid. Verbaasd waren we ook hoe eenzaam de mensen daar zijn. We waren erg gespannen, omdat de situatie die je gaat aantreffen vooraf moeilijk is in te schatten. De omstandigheden zijn schrijnend, geen zorg, geen onderwijs en een tekort aan voedsel en water.

Voor de kinderen brachten we nog iets van voedsel, fruit, water, limonade en cadeaupakketjes mee ook hebben we een aantal scholen bezocht en bezoeken kunnen brengen aan particulieren.

We hebben iedere dag wel schokkende beelden gezien. Thuiszorg is er niet en medicijnen zijn niet verkrijgbaar. Zo kwamen we bij mensen waarbij de kinderen invalide waren, ze hadden geen enkele hulp.

Het was voor ons team een bijzondere ervaring om te zien hoe mensen daar onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Gebrek aan onderwijs is een groot probleem. Kinderen willen graag naar school maar krijgen daarvoor niet de mogelijkheid. Daarom willen wij als “Stichting Tabir” meer mogelijkheden bieden voor onderwijs, met het project:

‘’Mijn school, Mijn toekomst”

Op vrijdag 14 juni 2019 zijn we teruggekeerd vanuit Pakistan met het gevoel dat we iets hebben kunnen bijdrage in wat deze mensen vertrouwen geeft voor de toekomst. Dat we in hun ogen blijdschap mogen zien, hun dromen waar kunnen maken, en dat met uw donatie of sponsoren.