Estrikwerk 12 – 8754 BX Makkum Nederland
0515-750229
stichtingtabir@outlook.com

Reisverslagen

Reisverslag Pakistan maart 2022

Lieve mensen,

Hopelijk gaat het goed met jullie. Ik heb al een tijdje niets van mij laten horen. Helaas stonden, door de coronapandemie, onze projecten stil. Gelukkig werd het leven, na alle beperkingen, weer een beetje normaal en konden mijn man en ik een reis naar Pakistan voorbereiden.

Op woensdag 2 maart jongstleden zijn we vanaf Schiphol vertrokken en na een reis van 14 uur zijn we geland op Bacha Khan International luchthaven in de plaats Peshawar/Pakistan. Bij aankomst was het ongeveer 25 ° celsius.

Je komt in een heel ander land waar op dat moment een gespannen sfeer heerste vanwege de bomaanslag op 4 maart op een moskee. Het begon daarom geheel anders dan we gepland hadden. We moesten om veiligheidsredenen onze plannen aanpassen.

Gelukkig hebben we direct al een bezoek kunnen brengen aan pastoor Rev Sohail Bhatti. Een goed mens waarmee we in gesprek gingen over ons project “Mijn School Mijn Toekomst”. Pastoor heeft meteen een afspraak gepland om ons de volgende dag mee te nemen naar de school.

De volgende dag zijn we na ongeveer een half uur rijden bij de St.Michael`s Catholic Church School aangekomen. Er was die dag diploma uitreiking, voor ons een hele bijzondere ervaring. Voor de kinderen hadden we eten, limonade en fruit meegebracht.

Op ongeveer 3 uur rijden van Peshawar ligt de plaats Rawalpindi en daar hebben we bisschop Joseph Arshad kunnen ontmoeten. Hij is heel blij dat Tabir de parochianen wil helpen.

Iedere dag hebben we scholen bezocht maar ook bezoeken kunnen brengen aan arme gezinnen. Na de coronapandemie zijn de omstandigheden verslechterd waardoor we meer schrijnende gevallen tegenkwamen.

Van het kleine budget wat we mee hadden hebben we voor een gezin een waterpomp geregeld waar ook meerdere families gebruik van kunnen maken. Heel fijn te zien hoe dankbaar de mensen zijn voor wat de “Stichting Tabir” voor hen doet. Ook schoolkinderen, weduwen, zieken en daklozen hebben we kunnen helpen. Wij hebben blijdschap en hoop in hun ogen kunnen zien.

De tijd was snel voorbij en op 30 maart zijn we teruggekeerd vanuit Pakistan. Terug met het gevoel dat we hebben kunnen bijdrage in wat deze mensen vertrouwen geeft voor de toekomst. Dat we in hun ogen weer blijdschap zagen om hun dromen waar te kunnen maken. Dat alles dankzij u met donaties en giften. 

Venus Andrews

Reisverslag 22 Mei 2019

Op woensdag 22 mei begon onze reis naar Pakistan. Na een lange vliegreis vanaf Schiphol zijn we geland op Bacha Khan International Airport in de plaats Peshawar. Bij aankomst was het erg warm, zo’n + 39 tot 45 graden Celsius.

Vandaag, vrijdag 24 mei, rijden we met ons team in noordelijke richting door een gebied waar honderden mensen moeten leven zonder een dak boven hun hoofd. We hebben veel armoede gezien. Ook, door het ontbreken van voorzieningen, veel rommeligheid en viezigheid. Verbaasd waren we ook hoe eenzaam de mensen daar zijn. We waren erg gespannen, omdat de situatie die je gaat aantreffen vooraf moeilijk is in te schatten. De omstandigheden zijn schrijnend, geen zorg, geen onderwijs en een tekort aan voedsel en water.

Voor de kinderen brachten we nog iets van voedsel, fruit, water, limonade en cadeaupakketjes mee ook hebben we een aantal scholen bezocht en bezoeken kunnen brengen aan particulieren.

We hebben iedere dag wel schokkende beelden gezien. Thuiszorg is er niet en medicijnen zijn niet verkrijgbaar. Zo kwamen we bij mensen waarbij de kinderen invalide waren, ze hadden geen enkele hulp.

Het was voor ons team een bijzondere ervaring om te zien hoe mensen daar onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Gebrek aan onderwijs is een groot probleem. Kinderen willen graag naar school maar krijgen daarvoor niet de mogelijkheid. Daarom willen wij als “Stichting Tabir” meer mogelijkheden bieden voor onderwijs, met het project:

‘’Mijn school, Mijn toekomst”

Op vrijdag 14 juni 2019 zijn we teruggekeerd vanuit Pakistan met het gevoel dat we iets hebben kunnen bijdrage in wat deze mensen vertrouwen geeft voor de toekomst. Dat we in hun ogen blijdschap mogen zien, hun dromen waar kunnen maken, en dat met uw donatie of sponsoren.