Estrikwerk 12 – 8754 BX Makkum Nederland
0515-750229
stichtingtabir@outlook.com

Media


De blik in de ogen van deze kinderen zegt genoeg. De vraag naar een beter bestaan, voeding en onderwijs. De stichting Tabir zet zich in om dat voor deze mensen gedaan te krijgen.
Dit meisje kwam net te laat bij het uitdelen van eten. Als niet één van onze medewerkers dat was opgevallen dan had ze die dag niets aan voeding gekregen en moeten wachten tot de volgende dag. Ze werd meegenomen en onze medewerker zorgde er voor dat ze alsnog het nodige voor die dag aan eten kreeg. Als dank daarvoor, de liefdevolle en bescheiden glimlach.

Onderwijs is zo ontzettend belangrijk voor deze kinderen. Wij willen ze een kans geven om zichzelf te onwikkelen voor een beter bestaan. Een perpectief bieden om uit deze erbarmelijke situatie te geraken. Ons doel is om stuctureel lokale leerkrachten in te huren die gratis onderwijs gaan geven.

Dit wil je toch niet, een klaslokaal waar werkelijk niets meer voor handen is voor een fatsoenlijke leerplek. Waar wij naar op zoek zijn is een eenvoudige ruimte, ingericht met tafels en stoelen, voorzien van een schoolbord en leermiddelen. Wij gunnen iedereen de kans om te leren lezen en schrijven.

Je kunt je er geen voorstelling van maken wat het betekent om maar één keer per dag voedsel uitgereikt te krijgen. Hier gaan ze er iedere dag weer voor in de rij staan en wachten hun beurt af. Met de hoop dat ze ooit iets extra’s  mogen krijgen.

Bij ons bezoek in juni 2019 aan Pakistan hebben we toch een hele kleine bijdrage kunnen leveren. Geeft deze mensen vertrouwen in hun toekomst en dat we in hun ogen blijdschap mogen zien. Dat met uw hulp de droom van deze mensen werkelijkheid mag worden. Laten we die droom samen delen.

Van jongs af aan word hun geleerd zelfs het kleine beetje drinkwater te delen met een ander. De stichting Tabir zet zich in om aan die kleine beetjes iets toe te voegen.